
Witajcie w Cynamonowej Kuchni!
Za namową całkiem sporego grona życzliwych mi osób, postanowiłam stworzyć bloga.
To moje pierwsze doświadczenie z blogowaniem, zatem prosze czytelników o wyrozumiałość, zwłaszcza w odniesieniu do początkowych postów.
Na blogu, zgodnie z nazwą, będzie kuchennie i cynamonowo. Przede wszystkim chciałabym w sposób przystępny dzielić sie z Wami przepisami kuchni lankijskiej. Sri Lanka to ojczyzna cynamonu i ta przyprawa jest szeroko wykorzystywana w tamtejszej kuchni. Postaram się też przybliżyc wam Sri Lanke nie tylko od strony kulinarnej. To naprawdę fascynujący kraj! Poza tym napewno będe dzielić się z Wami ciekawymi przepisami z innych stron swiata zawierającymi cynamon, bo smak i zapach cynamonu to, obok wanilli, mój ulubiony.
Jeśli macie jakies pytania lub sugestie dotyczące tematyki bloga i samego bloga śmialo piszcie: cynamonowa.kuchnia[at]gmail.com
Super juz sie nie moge doczekac tych przepisow w sumie to mam narazie twoj jeden przepis na dhal i czesto z niego korzystam jak chcemy poczuc troche smaczku lisci curry czy smaczek pysznego mleka kosowego :))))
ReplyDeleteKiedy się tu wchodzi już pachnie cynamonem ;)
ReplyDeleteCzekam na przepisy!
super, ze postanowilas prowadzic blog:) juz dodaje go do zakladek;)nie moge sie doczekac postow zwlaszcza o Sri Lance nie tylko od kuchennej strony:)
ReplyDeleteMyśl sobie co chcesz, ale aż mi się łezka zakręciła w oku jak zobaczyłam, że ta cynamonowa to TWOJA KUCHNIA.
ReplyDeleteBędę tam warować codziennie jak pies, co czeka na kość :-).
I widzę tu Elsę i Lusin :-) To duuuużżżżąąą tę quchnię prowadź. Tak jak Elsa pisze - ja czekam na te potrawy z kokosowym mlekiem, bo mam 2 puszki od dawna i nie wiem co i jak z nimi zrobić.
Czekam na przepisy
ReplyDeleteświetnie to wygląda..:) ciekawie piszesz i ładne tło.. ;) well done, sis..;) albo raczej 'very nice start'..;)
ReplyDeleteno to czekam kochana!!!! na pewno bede tu czestym gosciem :)
ReplyDelete